Gert Jan Turk – Turbit Interieur BV

Gert Jan Turk – Turbit Interieur BV

Vandaag ben ik te gast bij Turbit Interieur BV, onder de rook van Schiphol, in Oude Wetering. Of, zoals Gert Jan zelf altijd zegt, “Roelofarendsveen, locatie Oude Wetering”.

Tekst Marc van Zoelen

Gert Jan (63) werkt al weer zo’n 22 jaar als zelfstandig agent en importeur. Turbit Interieur  importeert en vertegenwoordigd diverse meubelmerken in Nederland en België voor de kantoor- en projectenmarkt.

“Mijn loopbaan in de meubel – en projectbranche begon bij Demmenie Kantoorinrichting in Leiderdorp van waaruit ik overstapte naar Verhoeven Handelmij BV (Fred de Vries, Planmöbel). Daarna volgde Gispen. Inmiddels had ik kennis gemaakt met “Mister Thonet”, Paul Bitter en samen met hem namen wij Verhoeven Planmöbel over. Zo ontstond in 2000 TURBIT (TURk en BITter). Paul (†2002) was de stille vennoot op de achtergrond en ik nam de sales voor mijn rekening. Met de familie Bitter heb ik nog steeds contact”.

Turbit Interieur vertegenwoordigt een aantal kwalitatief hoogwaardige Europese fabrikanten. Hussl – houten tafels en stoelen uit Oostenrijk, Bedont – houten tafels en stoelen uit Italië, Planmöbel – kantoorinrichting op maat uit Duitsland, Modul 21 – modulaire Duitse gestoffeerde meubelen voor de project – en woonmarkt en Albaplus – designstoelen en tafels uit Italië.

“Ik ben autodidact en heb het genoegen gehad om altijd onder de juiste mentoren bij de beste bedrijven te hebben kunnen werken”.

“In mijn werk is het creëren en adviseren aan dealers en architecten mijn passie.

Náást mijn werk ben ik graag in de keuken en kook ik vol overgave de lekkerste gerechten voor mijn familie, vrienden en niet in de laatste plaats voor mijzelf. Noem het een passionele-culinaire hobby!”

Als “kind van de 60-ties” is Gert Jan ook een fervent concertbezoeker. “Ik ga dan ook graag naar concerten van artiesten uit die tijd en indien de artiest in kwestie er niet meer is bezoek ik de tribute band concerten. Joe Cocker, Jethro Tull en Fleetwood Mac zijn nog steeds mijn idolen; kan ik elke dag horen”, verteld Gert Jan met glimmende ogen.

Als kind van ouders die een horecazaak runden heeft Gert Jan, na de lagere school, op de kostschool, college Hageveld, in Heemstede gezeten. “En mind-you, Rick de Leeuw (Tröckener Kecks), Kees Prins (Jiskefet) en Youp van het Hek waren mijn klas – en schoolgenoten! Wij werden op Hageveld zeer zelfstandig gemaakt en daar heb ik nog dagelijks lol van. We waren ook trots om op Hageveld te zitten. Het verbond ons. En nog steeds. Er worden jaarboeken uitgegeven en er is elke paar jaar een reunie die nog altijd graag en druk bezocht wordt”.

De goedlachse Turk neemt mij vanzelf mee naar een volgend en voor hem belangrijk onderwerp, Humor. “Ja humor is erg belangrijk voor mij. Zowel in werk als privé. Ik ben daarom ook gezegend met mijn vriendin Sigrid. Er gaat bij ons geen dag voorbij waarop we niet hebben gelachen. Gelukkig hebben we ook nog een malloot van een hond, mijnheer Janssen, die er als eigenwijze teckel ook voor zorgt dat wij aan voldoende lach calorieën komen. Zó belangrijk en gezond. Wij hebben een samengesteld gezin met 5 kinderen en 1 kleindochter. En ondanks dat ze allemaal zelfstandig zijn en wonen is er elk weekend wel een die wat op zijn kerfstok heeft en ons daar deelgenoot van maakt. Heerlijk!”.

Turbit is als agent en importeur in staat om markt-breed te opereren en dat is wel zo prettig. Gert Jan: “wij kunnen onze dealers op veel niveaus van dienst zijn. En hoe eerder wij bij een project worden betrokken, hoe beter het advies naar de klant en de architect is. Wij hechten daarom ook veel waarde aan adequaat reageren op de vragen van onze dealers. Wij zorgen er uiteraard voor dat wij up to date te zijn met onze vakkennis en marktontwikkelingen”.

Gert Jan vult nog aan: “als het mij gevraagd zou worden adviseer ik al mijn collega’s in het vak: doe wat je belooft en doe dat zo snel mogelijk!”

“Turbit Interieur levert tafels en stoelen. Samen met dealers en architecten kunnen wij echt het verschil nog groter maken. Schroom dus nooit om Turbit te benaderen. Daar zouden wij dan beiden wel eens heel veel plezier van kunnen hebben. Ja toch?”

Gert Jan is er terecht trots op het merk Hussl van scratch af aan te hebben opgebouwd in Nederland en België. Turbit staat nu aan de vooravond om dat nu ook met Albaplus te doen. “Dat is mijn ambitie voor de komende jaren. Ik kan niet wachten!”, aldus een van energie bruisende Gert Jan Turk.

Op de laatste vraag aan Gert Jan wie hij nog wel eens zou willen ontmoeten, aarzelt hij geen moment met het noemen van de naam Eugene Sterken (CEO Koninklijke Ahrend). Wie weet leest Eugene dit wel…

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.