Reinier Nederhoed – commercieel directeur Alvero

Reinier Nederhoed – Commercieel directeur Alvero

Brabantse nuchterheid op flexibele basis

De 57-jarige, geboren en getogen Hagenees, ontvangt mij op het imposante kantoor en logistiek centrum van Alvero in Oosterhout. Imposant is in dit geval een understatement. Het terrein bevat een logistiek centrum van meer dan 10.000 vierkante meter! Daarover komen we later in dit interview nog uitgebreid te spreken. 

Tekst Marc van Zoelen

Reinier Klein

Reinier woont met zijn echtgenote Sonja sinds 2000 in het Brabantse Prinsenbeek. Hun twee inmiddels volwassen kinderen wonen “om de hoek” en zijn inmiddels hun eigen carrière gestart. Dochter Anne timmert zelfs op hoog niveau aan de weg als singer-songwriter. “De moeite waard om even te googelen. Zoon Bas is bezig aan zijn laatste jaar International Facility Management aan de Breda University of Applied Sciences”, aldus een trotse vader.

“Je zult je afvragen waarom wij de bruisende residentie hebben verruild voor Brabant”, steekt Reinier van wal. “Ik werkte als accountmanager bij Ahrend in Rotterdam en kreeg de kans om vestigingsmanager van de toenmalige vestiging in Breda te worden. Een prachtige kans die ik met beide handen aangreep. Op en neer van Den Haag naar Breda was geen optie dus zijn wij al snel gaan kijken naar een huis in de buurt van Breda. Dat werd Prinsenbeek. Geen moment spijt hebben we gehad van die stap. Wat een wereldstad!” Het “wortelen” ging de familie Nederhoed meteen goed af. “Kleine kinderen naar school betekent dat je direct veel mensen ontmoet en contact maakt. Wij zijn sportief dus draaiden we ook al snel mee op de hockeyclub. Daarnaast zijn wij alle vier gek op carnaval en dan zit je in Prinsenbeek, met de grootste optocht van Nederland, in het hart van het feestgedruis”.

Op mijn vraag hoe zijn loopbaan zich verder ontwikkelde vervolgt hij. “Na vestigingsmanager in Breda werd ik benoemd als regio directeur bij Ahrend Nederland. Een prachtige tijd was dat bij de Koninklijke. Na enige tijd was ik toe aan een nieuwe uitdaging”. Nederhoed stapt over naar Alvero in de rol van commercieel directeur.

Alvero is gestart in Etten Leur in 1986 en heeft zich gespecialiseerd als dé leverancier van tijdelijk meubilair. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk leveren zij producten ter overbrugging van levertijden, calamiteiten op het gebied van inrichtingen voor kantoren, scholen en gebouwen. Daarnaast is de evenementenbranche een grootgebruiker van de reguliere Alvero producten. “Wij werken dus naast de inrichters veelvuldig samen met beurs – en evenementorganisatoren”.

“Wij zijn goed in het snel anticiperen op de vraag uit de markt voor tijdelijke inrichtingsoplossingen. Én, met de grootste voorraad A-merken en onze eigen logistiek. Modulaire producten hebben daarom onze voorkeur”.

“Daarnaast”, vervolgt de enthousiaste Haagse Brabander, “hebben we ons paradepaardje. Het Alvero Meubel Management systeem. Dat systeem geeft inzicht en overzicht. En weet je, een glimlach op het gezicht van mijn klanten te krijgen is mijn grootste drijfveer. Dat lukt dus altijd met een onderneming als Alvero in je rug”.

Naast hockey en carnaval is Reinier een verwoed golfer. Als lid van Golfclub De Turfvaert in Rijsbergen speelt Reinier zijn wekelijkse ronde met veel passie. “Van huis uit pluk ik de dag en tik ik een eitje. Ik ben een gezegend mens”.

We vervolgen ons gesprek weer richting werk. “Wat wij zien is dat het kantoor ooit een aaneenschakeling van identieke werkplekken was. In gesloten kantoortjes en open kantoorvloeren. Vaak groot en massaal. De kleinere kantoren waren/ zijn vaak kleinschalig en persoonlijk. Kantoren zijn in elk geval plaatsen waar een omgeving in beweging is. Groei, krimp, digitalisering en tegenwoordig meestal tijdelijk en deels thuis. Niets is zo veranderlijk als onze werkomgeving”. Daarmee beschrijft Reinier precies wat wij als projectinrichters dagelijks ervaren. Hij vervolgt met scherpe focus op het onderwerp verder, “Alvero staat daarvoor stand-by. Met persoonlijke oplossingen en meubilair waarvoor je betaalt zo lang je het gebruikt. Eenmalig, repeterend of continu. Het kan allemaal. Wij werken dan ook uitsluitend met kwalitatief hoogwaardig meubilair”.

De Alvero klant betaalt voor het gebruik en niet voor het product. “Wij zijn uniek door een flexibele huurvorm te bieden. Geen ingewikkelde lease contracten met boetes voor vroegtijdige beëindiging. Je betaalt bij ons voor exact de periode waarin je onze producten hebt gebruikt. Niet korter en niet langer”, vult Nederhoed mij aan. “Wij bewegen mee”. Het is maar dat u het weet.

De goedlachse Alvero ambassadeur hoeft over mijn volgende vraag al helemaal niet na te denken. “Circulariteit is voor ons key. Het feit alleen al dat wij meubilair hergebruiken door het meermaals in te zetten bewijst dat. Verder leveren wij gebruikt meubilair aan ondernemingen en organisaties die vanuit een overtuigd milieubewustzijn alleen circulair willen kopen. En met ons meubel managementsysteem brengen wij bij een klant ook het al aanwezige meubilair in kaart en zorgen er voor dat die items gebruikt blijven worden. Dat maakt de cirkel circulair”.

Wij naderen het einde van ons gesprek en op mijn vraag wie Reinier wel eens zou willen ontmoeten geeft hij een prachtig en voor mij enigszins emotioneel antwoord. “Mijn vader  zou ik nog wel eens willen ontmoeten. Hij is in 2018 overleden. Als ik bij mijn moeder in Den Haag ben moet ik altijd lachen als ik haar (zij is inmiddels 92 jaar) met de koffiekar de consumpties zie rondbrengen bij de in haar ogen “ouden van dagen” in het verzorgingshuis waar zij woont. Dat en andere levensbeschouwingen, zou ik graag nog eens met mijn hem delen”.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.