Symposium Circulaire Economie: “Hoe sluiten we de cirkel ?” – 9 Oktober 2018

De Vereniging van Inrichtings Professionals (V.I.P.) organiseert op 9 oktober een symposium over het actuele onderwerp Circulaire Economie. 

Vanuit de Rijksoverheid en veel andere maatschappelijke groepen wordt de vraag naar circulair ondernemerschap alleen maar dringender. Er zijn nu acht door de Overheid benoemde aandachtsgebieden die zo snel mogelijk volledig circulair dienen te worden. Twee hiervan zijn gebouwen en inrichting. Deze raken onze branche direct en hebben grote gevolgen voor de manier waarop wij omgaan met leveren aan de Rijksoverheid en aan alle andere bedrijven die (in)direct zaken doen met aan de overheid gelieerde bedrijven en instellingen.

Maar hoe doe je dat? Wat wordt er van bedrijven en personen verwacht? Wat is er al geregeld en wat moet er nog geregeld worden? Het antwoord op deze vragen is niet altijd even gemakkelijk. De V.I.P. wil op dit symposium uitleg geven aan belangstellenden over dit onderwerp; binnen én buiten onze branche. De leden van de V.I.P. zullen aan het eind van het symposium een gezamenlijke verklaring ondertekenen waarin onvoorwaardelijke steun wordt toegezegd aan de invoering van circulaire principes in de bedrijfsvoering. Daarnaast neemt de V.I.P. het initiatief om met maatschappelijke partners in gesprek te gaan over een stelsel van richtlijnen dat er op toe moet zien dat de door de Rijksoverheid gestelde doelen daadwerkelijk gehaald worden.

Programma – 9 oktober

13:00 uur

Inloop

13.30 – 13.40 uur

Welkomstwoord

Peter Veer – Voorzitter van de VIP

13.40 – 14.10 uur

Keynote 1)

Sabine Oberhuber, TurnToo/Rau Architecten

“Materiaalpaspoorten- uitleg, belang en noodzaak”

14.10 – 14.40 uur

Keynote 2)

Michel Schuurman, MVO Nederland

“Belang van CE voor branche en ondernemers”

14.40 – 15.00 uur

Pauze

15.00 – 16.15 uur

Referentie carrousel + koffie

Presentaties van reeds gerealiseerde projecten, belicht door opdrachtgevers en opdrachtnemers

16.15 – 16.45 uur

Keynote 3)

Arnoud Passenier, Directoraat Generaal Milieu Internationaal

“Belang van Inrichting voor het Rijksbreed Programma Circulaire Economie”

16.45 – 17.15 uur

Vragen aan de specialisten

17.15  uur

Ondertekening slotverklaring door de leden van de V.I.P.

17.30 – 20:00 uur

Netwerken, hapjes, borrel

Kosten

De kosten voor dit symposium voor niet leden van V.I.P. bedragen € 149,- (inclusief B.T.W). Voor V.I.P. leden is deelname gratis. Gasten van leden betalen € 79,- Bij aanmelding volgt een factuur op naam van het bedrijf of de instantie waarvoor u werkzaam bent.

Het symposium vindt plaats bij Vascobelo, Zuidpark Amsterdam Spaklerweg 52. Er zijn parkeerplaatsen voor u gereserveerd.

Aanmelden    Graag tot ziens op 9 oktober!

    Peter Veer, Voorzitter V.I.P.

    Tags:
    Geen reactie's

    Geef een reactie