Vincent van den Broek – Lande | Artifort

Vincent van den Broek – Lande | Artifort

It’s all in the family bij Lande – Artifort

Vandaag trek ik het Brabantse land in om mijn volgende gast te interviewen. Een voor mij nieuwe route vanaf de A2 leidt mij door de prachtige bossen van De Meierij ten oosten van Den Bosch. Ik ben in Schijndel bij de Lande Family en interview Vincent van den Broek – Sales Manager Lande + Artifort.

Tekst Marc van Zoelen

Vincent begon in 2014 op de binnendienst van Lande Design en is in 10 jaar fors opgeklommen in de organisatie. “Jazeker, ik voel mij echt een lid van de familie hier. Je hoort wel eens iets over de Brabantse gemoedelijkheid en dat klopt hier helemaal. Zij het dat er gezien ons werk en ons grote afzetgebied wel een begrensde vrijblijvendheid aan zit”. Mooi gezegd beaam ik. Leg dat maar eens verder uit maar eerst wil ik, en het liefst wat smeuïge, privé achtergronden van je weten.

“Ik woon samen met mijn vriendin in Veghel met ons zoontje van 2. Binnenkort komt daar een tweede zoon bij.  Dus dat is alle hens aan dek dan”. Op mijn opmerking dat er dus een ouderschapsverlof aan zit te komen barst Vincent in lachen uit. “Haha, jaja, in een commercieel vak een ouderschapsverlof opnemen? Wat denk je zelf?” En daarmee geeft Vincent meteen zijn gedrevenheid voor het werk en “The Family” al aan.

Die gedrevenheid stopt niet als het werk is gedaan. Nee, die is verder doorgevoerd in het sportieve leven dat van den Broek naast zijn werk leidt. “Zeker! Ik heb na mijn middelbare school een sportopleiding gevolgd aan het CIOS waarin ik wel meteen ook sportmanagement & ondernemen ben gaan studeren. Wat mij aansprak is dat je in sport doelen stelt om naar toe te trainen. Dat doe je in het commerciële vak ook. Ik ervaar nu heel goed de overeenkomsten tussen sport en commercie. Competitief zijn ligt mij wel”.

Ok, en ben je nog actief in de sport, vraag ik verder. “Tot voor kort was ik actief als voetbaltrainer en coach maar vanaf het nieuwe seizoen verruil ik die rol voor een bestuursfunctie bij blauwgeel in Veghel. Daarnaast sport ik zelf ook veel. Ik speel zaalvoetbal, padel en loop een paar keer week hard”.

Wauw, wat een energie. En je werk. Vertel ons wat meer.

Vincent vervolgt maar al te graag. “Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat wij een aantal van onze schitterende collecties kunnen combineren. Daarmee grijpt onze partner die met een project aanklopt nooit mis. Wij zijn een familiebedrijf en hebben in totaal vijf collecties. Wij ontwerpen en produceren volledig in eigen beheer in onze vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Turkije. Dat doen we met in totaal 200 vakmensen. Naast het bekende Artifort en Lande zijn onze andere merken A Lott Of Space, Pörtner en Zwaardvis. Vijf sterke merken dus die uitblinken op het gebied van wooninrichting, projectinrichting, scheepvaart en de recreatiesector. Van tafelonderstel in een kajuit van een schip tot een complete kantoorinrichting: als meubelproducent voor deze merken zijn we in staat alles te maken”.

“Mijn passie? Qua werk is dat om onderscheidende projecten te realiseren. Met de combinatie van Lande en Artifort en onze productiebedrijven hebben we dat in huis. En we doen meer. Steeds meer partners melden zich aan met een totaalproject waarvoor wij dan ook de ontwerpen en de conceptontwikkeling mogen doen. Dan heb je ze in huis en kunnen we in zowel onze kantoren als ook in de fabriek laten zien én bewijzen waartoe we in staat zijn. Dat geeft vertrouwen. Last but not least zijn we ook nog eens een Nederlands bedrijf met productie in Nederland en België”.

De onderneming richt zich met haar belangrijkste collecties op doelgroepen als scholen, zorg en kantoren. In die laatste categorie uiteraard op het vergader – en hospitality gedeelte. “Ja”, vult Vincent aan, “de werkplekken laten we graag aan andere specialisten over”.

Onder de paraplu “Lande Family” zijn de vijf merken te vinden op internet. Met het iconische merk Artifort is dat met recht een Family om trots op te zijn. Vincent: “Art & comfort. Dat is waar het wereldberoemde merk Artifort voor staat. Tijdloos en toonaangevend. Sinds 1890 produceert Artifort haar meubels al. Met klassiekers van designers zoals Kho Liang le, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt die het fundament van Artifort legden. De huidige generatie van gerenommeerde topdesigners als Patrick Norguet, Khodi Feiz, René Holten, Monica Förster en Luca Nichetto zetten het Artifort-DNA voort. Geweldig toch?”

Wat zijn jullie sterke eigenschappen Vincent? “Wij zijn flexibel, servicegericht en bieden  onderscheidend design dat past bij veel tijdloosheid in de markt. Onze afwerking is ongekend hoog en wij zijn in staat om met standaard componenten speciaalwerk af te leveren. Representatief meubilair is een bewuste keuze van ons”.

En lukt het jullie om in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt en de vraag naar specialisten, voldoende arbeidskrachten te krijgen en te behouden? “Tsja dat is wel een uitdaging in de nabije toekomst. Een deel werd en wordt in de loop van de tijd wel opgevangen door steeds betere machines. Maar onze producten vragen om persoonlijke aandacht. Daarvoor heb je vakmensen nodig met een behoorlijke dosis liefde voor het ambacht. Ze zijn er nog steeds maar ook de opleidingen krijgen steeds minder aanloop van jongelui die een ambacht willen leren. We doen dus veel aan interne opleidingen en het creëren van doorgroeimogelijkheden in het productiebedrijf. Onze ambitie zit op groei in de export. Ook daar hebben we mensen voor nodig”.

Zoals je kunt lezen is de Family nog steeds in de groei en met een gezonde dosis aan Brabantse gemoedelijkheid zit dat bij Lande Artifort wel goed. In dat kader verlaat ik pand met twee mooie flessen Artifort blondbier!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.