William van de Vorstenbosch – Eastern Graphics

William van de Vorstenbosch – Eastern Graphics

Van plaatwerker tot internationaal ondernemer

Met die titel kunnen we in één keer de carrière van William omschrijven. Na zijn opleiding kon William bij Ahrend in St Oedenrode beginnen. Zo’n 15 jaar geleden werd de stap gemaakt om EasternGraphics Benelux te gaan leiden. Inmiddels behoort het Verenigd Koninkrijk ook tot het werkgebied van de gedreven ondernemer. Eastern Graphics bewoont inmiddels sinds een jaar een innovatief en “state of the art” kantoor aan de stadsring in Eindhoven. Daar werken een kleine 20 medewerkers.

Tekst Marc van Zoelen

William is getrouwd met Connie. Samen hebben zij twee kinderen. Dochter Lisa (26) en zoon Jort (25) die inmiddels ook werkzaam is bij EG. Hun hond Borre is eveneens “in dienst” bij EG als kantoorhond (waar hebben we dat meer gezien?).

Eenmaal in gesprek met de boomlange van de Vorstenbosch wordt wel duidelijk wat zijn passies zijn. Bedrijven en de mensen die het werk doen beter maken. Beter maken door het creëren van kansen en daarmee ontplooing te stimuleren. Dat klinkt eenvoudig en dat is het eigenlijk ook. Hét product van EG voor de inrichtingbranche is pCon. Bij de meesten van ons wel bekend omdat er steeds meer van onze fabrikanten op aansluiten (lees willen worden aangesloten).

Met pCon is er een tool ontworpen dat problemen kan oplossen. Daarmee wordt ons werk eenvoudiger en schept het tijd voor kansen en ontplooing. In dat kader zorgt William er voor dat zijn team goed gemotiveerd blijft. Naast het intensieve en veelal data – en programmeerwerk is er elke vrijdagmiddag een borrel om de week gezellig af te sluiten. Elke twee maanden is er een teamuitje. Dat gaat van karten tot eten of een lange wandeling met elkaar. William realiseert zich dat het vandaag en zeker morgen steeds belangrijker is om “A de beste mederwerkers aan je te binden en B die zo lang mogelijk zien te behouden. In een regio waar ASML de boventoon voert als het gaat om “The War on Talent” is dat nog een pittige opgave kan ik je melden”, aldus William.

Ondanks dat William 24/7 aanstaat, is hij een family-man. “Ik neem mijn werk spreekwoordelijk wel mee naar huis. En omdat Connie en Jort ok bij EG werken wordt er uiteraard thuis ook over het werk gesproken. We kunnen echter alle drie de knop goed omzetten. En dat is een zegen. We hebben dus genoeg tijd om mooie autotochten en uitstapjes met vrienden in binnen – en buitenland te maken. Daarnaast golf ik graag om mijn hoofd leeg te maken”.

Uw interviewer kent William langer dan vandaag en weet dat een portie droge humor hem niet vreemd is. Zijn aanstekelijke lach is dan ook snel te horen. Op de vrijmibo is dat dan ook vaak tot ver in het pand te horen.

Dat William dol is op zijn werk blijkt wel weer als hij vol vuur en passioneel ingaat op mijn vraag om wat meer over Eastern Graphics te vertellen.

Eastern Grapics is een Duits bedrijf en een private onderneming. “Wij digitaliseren product assortimenten van bedrijven, en helpen ze tegelijkertijd om efficiënter te werken”. Dat vraagt om wat meer uitleg William. “Uiteraard weten de VIP leden dat wij actief zijn in de kantoormeubelbranche. Dat is echter maar een deel van ons werkveld. Ook de retail -, de keuken – en de medicalfabrikanten behoren tot onze vaste klanten”.

William vervolgt, “ Onze troeven zijn natuurlijk de OFML data en de pCon software. De fabrikanten kunnen daarin hun eigen en vaak “zelf geknutselde” software in onder te brengen. Vaak komen zij er dan achter dat er sneller, eenvoudiger en goedkoper gewerkt kan worden. Wij hebben met al onze pCon producten een affiniteit. Je vraagt het me niet maar als ik een punt ter verbetering zou moeten noemen voor onszelf is dat het frequênter contact onderhouden met onze klanten. Door de hoeveelheid werk en de groei van onze onderneming schiet dat er nog wel eens bij in”.

Op mijn vraag of er een bedreiging is voor een groeiende onderneming als EG is William heel duidelijk. Arbeidskrapte die met de toenemende digitalisering waarschijnlijk verder zal groeien De ambitie is om nog meer fabrikanten, dealers en (interieur) architecten te ondersteunen. Kortom: hét platform voor de meubelbranche te zijn. En daar hebben we wel de juiste mensen voor nodig!”.

In al zijn functies bij Ahrend en zeker nu als ondernemer is William er niet wars van om lef te tonen. Dat leidt niet altijd tot succes maar zet je wel af en toe buiten het kader. Daarvandaan zie je vaak de kansen die je anders over het hoofd zou hebben gezien. William adviseert anderen dan ook, of je nu ondernemer of werknemer bent, dúrf te veranderen.

“Met de meeste VIP leden werken we al samen. Die bieden wij een pCon.community waarin vele fabrikanten en dealers een eigen netwerk hebben. Daar worden de gegevens (product data) uitgewisseld”.

Met de belofte dat William zijn best gaat doen om alle VIP leden een keer te spreken eindigen we ons gesprek. Met nog een paar anekdotes uit ons gezamenlijke arbeidsverleden bij de Koninklijke nemen we lachend afscheid. Borre de hond kijkt ons wezenloos aan en is denk ik blij als ik weer vertrek. Dat gelach heeft hem behoorlijk uit zijn middagslaap gehouden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.