Jort van den Vorstenbosch – Eastern Graphics

Jort van den Vorstenbosch – Eastern Graphics

Platform Eastern Graphics verbindt en ligt op koers

Op het hoofdkantoor van Eastern Graphics Benelux in Eindhoven ontmoet ik ons jongste VIP lid en binnenkort medebestuurslid, Jort van de Vorstenbosch. De gedreven 25-jarige process en business innovator staat aan de vooravond van een reis met vrienden naar Guatemala. Op mijn vraag wat daar te doen neemt Jort meteen plaats op de praatstoel. “Rondtrekken, lekker eten én, Guatemala heeft 2 schitterende vulkanen. Die staan op het programma om te beklimmen”.

Tekst Marc van Zoelen

“Ik ben een helper en dat komt in dit vak goed van pas. Mijn studie business innovation helpt mij enorm in de ondersteuning die ik onze prospects en klanten te bieden heb”. “Kun je daar wat specifieker in zijn?”, vraag ik. “Kijk”, vervolgt van de Vorstenbosch, “onze klanten weten inmiddels wat ze aan ons hebben en dragen het platform verder hun organisaties in. De prospects zijn zeer geïnteresseerd maar hebben vanzelfsprekend nog wat reserves. Om daar met mijn skills een draagvlak te creëren is een mooie uitdaging. Daarbij helpt ons product natuurlijk enorm”.

Zoals de meesten van ons weten is Eastern Graphics, naast de kantoorinrichting, ook in andere branches actief. “Wij zijn inmiddels een grote speler in de kantoorinrichting. Maar ook in de keukenbranche, op scholen en bij architecten zijn wij steeds actiever”.

Jort gaat, zoals we eerder lazen, een vulkaantje meer of minder niet uit de weg. Daarnaast is hij op zijn zachtst gezegd een sporter. “Voor een serieus potje tennis of padel ben ik altijd te porren en in de winter sla ik een wintersportvakantie nooit over. Golfen is even op een laag pitje maar ook dat gaat het nieuwe seizoen weer op de agenda gezet worden. Om niet al te afgetraind te worden houdt ik mij graag bezig met lekker eten en lol hebben met vrienden”.

Ik constateer dat Jort dus zo veel mogelijk uit het leven haalt. “Dat klopt Marc”, vult hij aan. “TV kijken doe ik vrijwel nooit. Een goede film op zijn tijd, ok, maar ik vindt het heerlijk om naast mijn werk actief te zijn”.

Als innovator is Jort voor Eastern Graphics dagelijks bezig met de eindgebruikers. “Ik gaf al aan dat ik een helper ben. Daarom zie ik het als mijn taak om zoveel mogelijk ondersteuning te bieden aan de eindgebruikers. Dat maakt onze meerwaarde en dat wordt door onze klanten herkent en zeer gewaardeerd. Onze branche is een people-business. Dat vraagt dus altijd om een persoonlijke aanpak en nét een stapje meer. Voordat een klant overstapt op ons platform dient hij of zij er volledig achter te staan. Data is voor velen nog abracadabra en luidt meestal een verandering in. En voor veranderen zijn de meesten een beetje bang. Totdat wij hebben laten zien welke meerwaarde en gemak het met zich meebrengt”.

Ok en wat zijn dan verder nog jullie sterke eigenschappen? “Mooie vraag”, en ook daar is Jort weer klip & klaar in. “Wij bieden een community. Daarin brengen producenten en dealers bij elkaar. Dat is een meerwaarde voor beide partijen en wij zien ook dat dat de samenwerking enorm bevordert”.

“Zoals ik al aangaf is IT en data vaak een onbekend terrein voor gebruikers. De uitgebreidheid van onze applicaties brengt dat ook wel een beetje met zich mee. Daarvoor is juist die persoonlijke aandacht zo belangrijk. Het gaat er om die hoeveelheid van informatie en mogelijkheden op de juiste manier over de bühne te brengen. Als dat lukt gaat er een wereld open en zijn wij heel erg blij”.

Kun je een voorbeeld geven vraag ik. “Uiteraard. In de applicaties van ons platform zijn offerte en e-commerce modules geïntegreerd. Daar zijn in de afgelopen tijd de pCon box en de pCon scan bijgekomen. En dan zijn we momenteel in een afrondende fase voor een aantal nieuwe tools. Het wordt steeds eenvoudiger aan de gebruikerskant. Mooi toch?” Als pCon gebruiker kan ik dat alleen maar beamen.

“We hebben daar dus altijd goede mensen voor nodig. We zijn gezegend met een stabiel team en zijn, door onze constante groei, wel continue op zoek naar goede krachten. Met een ASML in de regio is dat best een klus kan ik je melden”.

Eastern Graphics blijft ambitieus en heeft in haar missie verankerd dat de relevantie van de community blijvend moet worden uitgebreid.

In dat kader heeft Jort nog wel een tip voor de lezers. “In onze markt kan en mag je elkaar benaderen. Dat maakt het geheel en zeker de individuen sterker. Bang zijn voor concurrentie is allang niet meer van deze tijd. Zo maken wij ook al geregeld links tussen dealers en architecten die ook met pCon werken. Uiteraard met wederzijds goedvinden. Zoek elkaar dus op!”

Op mijn inmiddels bekende slotvraag wie Jort nog wel eens zou willen ontmoeten, antwoord Jort meteen. “Simon Sinek. Een Engels-Amerikaans auteur en een zeer inspirerende spreker. Hij is de auteur van vijf boeken, waaronder Start With Why en The Infinite Game. Zijn lezingen over hoe je met mensen werkt in plaats van leiding aan ze te geven zijn zeer de moeite waard”.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.