Ledenpoll beursbezoek Amerika

Zoals besproken tijdens de laatste ledenbijeenkomst willen we volgend jaar voor de leden een reis organiseren naar een (kantoor)meubelbeurs in Amerika. Onderaan dit bericht kun je je keuze aangeven voor New York, Chicago of “geen interesse”.

ICFF – New York

De ICFF (International Contemporary Funiture Fair) wordt elk jaar georganiseerd in de laatste week van mei in New York.

ICFF is een kleine beurs waar vooral experimenteel design te zien is, veelal “residential” maar zeker ook wel meubilair voor op kantoor. ICFF kenmerkt zich vooral ook door de openstelling van galeries en showrooms met daarbij behorende feestjes (niet zelden alleen voor genodigen). De sfeer is een beetje vergelijkbaar met Clerkenwell in London. De locatie, het zuidelijke deel van Manhattan, is bekend van films en TV-series; Soho, Battery Park, China Town, Canal Street etc. Met name het Meatpacker district is een gebied in opkomst met leuke winkels, horeca, architectuur etc.

 

Neocon Chicago

Neocon Chicago is de grootste beurs van Amerika op het gebied van, voornamelijk, kantoorinrichting. Het gebouw waarin Neocon plaatsvindt, The Merchandise Mart, is een van de grootste gebouwen ter wereld qua vloeroppervlakte. Alle grote merken hebben hier een vaste showroom die tijdens de “showdagen” geopend zijn. Daarnaast is er een (vroeger twee) open show floor, waar bedrijven zonder vaste showroom een stand hebben. Tijdens Neocon, tweede week juni van maandag tot woensdag, zijn de grootste producenten uit ons vakgebied in vol ornaat aanwezig.

Chicago ligt aan Lake Michigan en heet niet voor niets “the windy city”. In juni is het meestal warm tot zeer warm en dan is het strand een bijzondere plek. Chicago heeft een schitterende skyline met spectaculaire architectuur en een enorm aanbod van musea.

[yop_poll id=”1″]

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie